Vaasan kaupunki on asentanut Palosaaren sillan pyörätien varteen uuden pyörälaskurin. Pylväässä on näyttö, josta näkee, kuinka monta pyöräilijää on ohittanut paikan tänään. Laskuri kerää talteen myös koko vuoden pyöräilijämäärät.

– Laskuri ja näyttötaulu ovat hauska tapa tuoda esiin, kuinka kovia pyöräilijöitä vaasalaiset ovat. Haluamme tehdä pyöräilyn näkyväksi katukuvassa ja kannustaa pyöräilemään. Vaasassahan on todella kattava 200 kilometrin pyörätieverkosto ja lyhyet etäisyydet. Kaikki tekijät pyöräilykaupungiksi, liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki sanoo. 

Kolme laskuria seuraavat pyöräilyn suosiota

Kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl kertoo, että Vaasassa on kaksi muutakin laskuria Vöyrinkadulla ja Sepänkyläntiellä, joissa ei ole näyttötaulua.  

– Laskurien avulla voidaan seurata keskustan "kehän" pyöräilijämääriä sekä arvioida pyöräilymäärien kehitystä kokonaisuudessaan Vaasassa. Tämä on yksi keinoistamme mitata energia- ja ilmasto-ohjelman toimenpiteiden vaikutusta pyöräilyn edistämisessä ympäristöystävällisenä kulkutapana, Gröndahl kertoo.

Tomaatti ??? – tytöt Las Ketchup palaa palaa lavoille Suomeen 15 vuoden jälkeen ja Radio Finlandiaan ensi viikolla. Tuore raportti supersuositun trion suunnitelmista ja terveiset suomalaisille faneille. Las Ketchupin Superhitti The Ketchup Song (Aserejé) soi ympäri maailmaa vuonna 2002

Fuengirolassa asuva visailija Sirpa Haste ja tuleva ravintoloitsija kertoo 5000000 € pyynnöstä ravintolan nimestä Fifty-sixty.

Uusinta Tiistaina 27.2.2018 klo 10:00 (klo 9:00 Espanjan aikaa)

Toimittaja Helena tapasi Espanjaan saapuneen Nina S Newtonin torstaina 15.2  ja avaa salaisuuksien verhoa, mitä uutta tulossa?

Kuuntele lähetystä perjantaina 16.2 klo 12 Espanjan aikaa ( klo 13 Suomen aikaa).

Fuengirolassa Koppas Music Baarissa järjestetyissä sinkkubileissä Napakymppipareiksi tuli Pauliina & Petri ja Saila & Pauli ja ylimääräisellä lisäkierroksella tuli pariksi Tartsi&Enriki!

Kuuntele uusintalähetys tapahtumasta, monia haastatteluita ja saimme microfonin ääreen myös otsikoissa olleen Markku Mutasen.

Onnistuiko sinkkubileet, siitä kertoo lopuksi ravintolan omistaja Pekka Kaleva.

Uusintalähetys maanantaina 12.2.2018 klo 20.00 (suomen aikaa 21.00)

>>tässä linkki soundcloudiin jossa lähetys kuunneltavissa podcastina

RadioFiilis mukana menossa, juontaja Helena Linström

Tätä luvassa perjantaina 9.2.!!! 80/90-luvun musadisco ja sinkkubileet!

Nauti nostalgisesta musiikista jota meille tarjoilee DJ Ismo ja sinkuilla mahdollisuus löytää kulta kainaloon ystävänpäiväksi!

Napakympin osallistujille luvassa drinksut Koppasin puolesta ja yllätyspalkinnot Cocina bar Witistä ja Bar Yanoksesta!
Napakymppiin voit ilmottautua Koppaksen facebookin kautta yksityisviestillä!

Lauantaisin RadioFiiliksellä soitetaan toivekappeleita terveisien kera. Lähetä oma terveisesi ja suomenkielinen toivekappale hyvissä ajoin!!

Lauantaina lähetys 10.2.2018 Suomen aikaa klo 18-20 ja Espanjan aikaa klo 17-19 paikassa Tauski Bar Fuengirola. 

>> tässä suora linkki toivelomakkeeseen :)

Hyvinvointikuntayhtymän palveluja on eilisestä lähtien vaikeuttanut Provincia Oy:n palvelinympäristössä oleva virtuaalivaluuttaa louhiva haittaohjelma. Louhintaohjelma kuormittaa ja hidastaa työasemia, palvelimia sekä tietoverkkoa. Saastuneita koneita on Lahden verkossa kymmeniä.

Saastuneiden laitteiden koneiden joukossa on laitteita, joihin on tehty viimeisimmät tietoturvapäivitykset. Haittaohjelmaa analysoivat useat tietoturvayhtiöt, eikä sen leviämistapa ole toistaiseksi tiedossa. Haittaohjelman poisto vaatii saastuneen koneen uudelleenasennuksen.

Haittaohjelman leviäminen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiin ja muualle yhtymään sekä sovellustoimittajille on estetty katkaisemalla kaikki tietoliikenneyhteydet Lahden kaupungin verkkoon, sillä vuotoriski on edelleen mahdollinen. Yhteyksien katkaiseminen estää kaupungin verkon alueella olevista hyvinvointiyhtymän toimipisteissä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmien käyttämisen. 

Häiriö aiheuttaa edelleen merkittäviä ongelmia terveysasemien ja hammashoitoloiden toimintaan

Akuutisti sairastuneita kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita pyydetään ottamaan yhteys Terveysneuvoon ja tarvittaessa Akuutti24:ään ensin puhelimitse. Jos asiasi ei vaadi välitöntä arviota, pyydämme ottamaan yhteyttä myöhemmin. Verikokeita tai röntgenkuvia saadaan rajallisesti häiriön aikana.

Ajanvarauspotilaat pyritään hoitamaan Lahden terveysasemilla ja hammashoitoloissa, mutta häiriön vuoksi kaikkea vastaanottoon sisältyvää ei välttämättä pystytä käynnillä hoitamaan. Sähköiset reseptit eivät toimi ja pyydämme mahdollisuuksien mukaan potilaita lykkäämään kiireettömiä reseptien uusimispyyntöjä. Toistaiseksi uusimispyynnöt eivät välity Kanta -palveluiden takia.

Häiriön kestosta ei ole tietoa. Tiedotamme asiasta seuraavan kerran maanantaina.

Päivitys 13.22

Tietoliikenneyhteydet Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän välillä on katkaistu varotoimenpiteenä haittaohjelman leviämisen estämiseksi.

Tämä on aiheuttanut torstaina ja perjantaina viivästymisiä täydentävässä ja ehkäisevässä toimeentulotuessa sekä muissa sosiaalihuollon maksuissa. Tietojärjestelmäongelmat hidastavat myös asiakaspalvelua. Häiriöstä huolimatta akuutit ja kiireelliset asiat kyetään hoitamaan.

Häiriö aiheuttaa myös sähköpostiliikenteeseen häiriöitä.

Kiireellisissä asioissa pyydämme olemaan yhteydessä ohjaus- ja neuvontapalveluihin 

  • Työikäisten palvelut, arkisin klo 9-15
    p. 03 819 4850
  • Lapsiperhepalvelut, arkisin klo 9-15
    p. 044 416 4407
  • Vammaispalvelut, arkisin klo 9-12
    p. 03 819 4850

Häiriötilanne jatkuu toistaiseksi

Provincian ICT -palvelut on saanut pysäytettyä haittaohjelman toiminnan ja jatkaa palvelinympäristön puhdistamista haittaohjelman poistamiseksi. Pahoittelemme tilannetta ja asiakkaillemme aiheutunutta haittaa.

Lauantaisin RadioFiiliksellä soitetaan toivekappeleita terveisien kera. Lähetä oma terveisesi ja suomenkielinen toivekappale hyvissä ajoin!!

Lauantaina lähetys 3.2.2018 Suomen aikaa klo 18-20 ja Espanjan aikaa klo 17-19 paikassa Tauski Bar Fuengirola. 

studiossa Aarno, Hellu ja Riikka

>> tässä suora linkki toivelomakkeeseen :)

Fuengirolassa keväällä 2018 tapahtuu.

DiscGolfPark Mijas ja RadioFiilis järjestää SUPER frisbeegolf Open - Avoin luokka 19.4.2018 kilpailun.

Nyt pääsee keväällä aloittamaan Frisbeegolfin lämpimässä ilmastossa Välimeren läheisyydessä upeissa vuoristomaisemissa. Kilpailun päävetäjä DiscGolfPark Mijas radan yrittäjänä toimiva Ville Kostin odottaa kilpailuun osallistujia Suomesta ja myös Aurinkorannikolta. Kilpailun osallistujamäärä on korkeintaa 100 henkilöä.

Kilpailun osallistumismaksu 25euroa.
Kilpailuun voi osallistua kaikki alan harrastajat jotka tuntevat pelin säännöt.

>>Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

DiscGolfPark Mijas sijaitsee Fuengirolan vieressä osoitteessa
Urbanización Torreblanca Del Sol 46E (7,01 km)
29650 Mijas, Andalucia, Spain

Kysymykset sähköpostilla Ville Kostinille discgolfparkmijas(ät)gmail.com tai puhelimitse +358 45 3191450 

Paikalle pääsee esimerkiksi Fuengirolasta parhaiten Taksilla joka maksaa noin 8-12euroa 4 henkilön autolla.

Katso DiscGolfPark Mijas Facebook sivut, siellä videoita ja kuvia radasta. >>Facebook linkki

Kilpailun tulos ja seuranta https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=585536

Kartta

RadioFiilis on hyvän fiiliksen radiokanava netissä - hyvää musiikkia laidasta laitaan ja mielenkiintoisia haastatteluja

TOIMITUS

+358 45 7876 9976